Hugh Grant och vandring Båstad-Torekov

Publicerat i: Allmänt, Foto, Resor Båstad, Hovs hallar, Hugh Grant, Naturen, Skåneleden, Torekov, Vandring
Ni vet den där längtan av att få komma iväg hemifrån, ta in på hotell och bara vara. Den längtan blev för stark i dessa tider, så vi bestämde oss för att packa väskan och dra iväg några dagar. Det blev två nätter på pensionat Hjorten i Båstad. Det var mysigt och avslappnande, gillar Båstad. Svårt att få bord på de fina restaurangerna men det gjorde inte så mycket, där finns många mysiga ställen i hamnen.
Började med en lunch på hotel sand. Jösses vad gott det var!
Sedan strosade vi runt och hamnade på detta supermysiga fik som jag varmt kan rekommendera. Kafé bokhandlaregården. Det låg mitt i byn, på bakgården av en sådan där gammeldags mysig bokhandel. Morotskakan var den bästa jag ätit(och då har jag ätit många morotskakor i mitt liv;)).
Efter det checkade vi in på pensionatet. Låg lite utanför Båstad city och här bodde vi i ett av husen som låg bredvid själva huvudbyggnaden. Lugnt och skönt så det var toppen.
Det var 2 km in till hamnen så vi gick in på kvällarna längs strandpromenaden, hur härligt som helst. Längs denna promenaden kunde man spana in de maffiga husen som låg där och drömma sig bort samt njuta av den vackra solnedgången.
På torsdagen gick vi upp i ottan (jaja, nästan iallafall..) och begav oss ut på Skåneleden, Båstad-Torekov. Det var en lång vandring på 2,5 mil och tog sammanlagt 7 h, inklusive lunchpaus och kaffepaus. Det var en vandring som innehöll det mesta - hav, skog, porlande bäckar, djur, höjder, vackra landskap, klättrande, lunch på Hovs hallar och kaffe med mazarin på en bänk vid havet. Och massa annat. Det är utmanande så man får räkna med skoskav och ömma fötter, vätskebrist, myggbett, vandring långa sträckor på sten, värme(smörj in er). Såg på Nyhetsmorgon för ett tag sedan att de varnade för att människor ser på vackra bilder i sociala medier och sen ger sig ut utan att tänka på hur tufft det faktiskt är...sociala medier ger er vackra bilder, men verkligheten är ju faktiskt annat också. Tänk till! Bra vandringsskor är A och O..ge er inte ut på en sådan här vandring i vanliga sneakers, det kommer göra ont ont. Vätska, solskydd, myggmedel, plåster..osv osv. Kolla upp innan vad ni behöver, finns många bra sajter att kolla på!
Hej vår nya kompis!
Och några fler kompisar!
Nästan framme i Torekov!
Trötta och möra tog vi bussen tillbaka till Båstad för att sen gå in till hamnen för att käka en god burgare och öl, det satt så fint. Sammanlagt denna dag gick vi 3 mil.
Nu tänker ni kanske, men om det är så jobbigt - varför gör man det då? För att det ger en så mycket. Vara ute i naturen, sitta och fika på härliga platser, se så mycket vackert. Det är återhämtning och ett lugn i sinnet för mig. Älskar hela grejen med det och om jag får stå ut med ett skavsår eller två så är det värt det.
Dagen efter drog vi hem igen men innan dess hände ju något spännande..starstruck som jag är blev jag alldeles till mig när vi var och handlade på ladan i Båstad. Där kom Hugh Grant gående och jag förstod ingenting..som en helt vanlig människa. Där stod jag och kollade på sockerskålar och han stod en bit bort och kollade på kryddor. Vilken märklig grej. Så nervös jag blev jösses. Det är ju något med kändisar..speciellt en sådan här stor kändis. Bra avslutning på en bra tur!
Visa fler inlägg