Skogen, myror i brallan och kärleken

Publicerat i: Allmänt, Foto, Personligt Inre stress, Kärlek, Mindfullness, Myror, Naturen, Rawfoodbollar, Skogen
Var ute i Bokskogen idag och skulle testa kameran. Blir inte klok på den..och det är det tråkiga med mig. När något blir för komplicerat så tryter tålamodet och jag ger upp. Men jag vet om det, och jag jobbar på det. En del saker tar längre tid att lära än andra, och detta är definitivt en sådan sak. Får myror i brallan.
Myrorna har jag förövrigt alltid haft. Inre stress sen många år tillbaka och jag har ÄNTLIGEN kommit på ett sätt att lugna ner dessa. Jag har försökt meditera och köra mindfullnes länge, men känt att det inte hjälpt så som jag vill. Har nu märkt att om jag sitter upp istället för att ligga ner, tar 5 djupa andetag (räcker inte med 3 för min del) och lyssnar på någon övning i mina appar, samtidigt som jag lägger händerna på benen och verkligen försöker vara stilla i minst 10 minuter - då blir jag mycket lugnare. Svårt ibland, men det hjälper så otroligt mycket. Det är främst när jag är stressad som dessa myror tar fart. Sen är det lugnare i kroppen vissa dagar och mer stressigt andra dagar. Det har dock minskat med åren, vilket är skönt. Träffade på en terapeut som snabbt satte en diagnos, ADD. Och det kändes helt fel...ville nog inte riktigt tro på det. Men sen träffade jag en fantastisk terapeut som förklarade att det inte alls är det, det är inre stress och låg självkänsla. Ingenting annat.
Så var det de med kärlek i naturen igen..tycker jag ser hjärtan överallt nuförtiden. På träd, på stenar, i kaffekoppen, i molnen..ja till och med i diskhon. Alla tror inte på tecken, men jag gör och jag tror jag vet vad det handlar om..kärlek till mig själv! Det är ju det jag jobbar hårt med nu och det känns som en påminnelse till mig själv så fort jag ser ett hjärta. För det är tungt och svårt ibland att försöka tycka om sig själv när man aldrig gjort det innan. Ibland känns det som om jag vill ge upp och gå tillbaka till mitt gamla träsk igen med självkritik och allt vad det innebär...men det är bara till att rasa litegrann, och sen på det igen, och igen och igen..
Gjorde rawfoodbollar med citron och lakrits..dessa är så goda. Ska testa lingonbollarna en annan dag.
Visa fler inlägg